Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napirenden az Európát domináló
  2007-02-04 17:20:15, vasárnap
 
  Napirenden az Európát domináló szláv hegemónia kérdése Koszovó ürügyén

VÉLEMÉNY
A Koszovói rendezést célzó javaslatok miatt nyilatkozatokat olvashatunk az autonómiák körüli vitákban. Vitathatatlan, a koszovói ENSZ autonómia tervezet a teljes önrendelkezéssel és a szinte függetlenséggel egyenértékű kereteket biztosítja a koszovói albánok számára. Az Európa Unió és egyes nagyhatalmak nyilván azért próbálnak a kérdésben előre menekülni, mert a balkáni kérdés megoldatlan maradt, és az EU azt reméli, hogy Szerbia elnyelése az EU számára ennek a veszedelmes gócpontnak az ellenőrzését jelentheti. A terület bevonásának előfeltétele az EU-ba azonban a koszovói kérdés rendezése lenne, amit az EU egy eddig példátlan mértékű és sohasem látott és az EU-ban eddig soha el nem ismert maximális önrendelkezést biztosító autonómia elrendezés bemutatása volt a napokban és amit nem kis vajúdás előzött meg a nemzeti létet nagyrészt érzéketlenül kezelő liberális berendezkedésű, inkább racionalista alapokon nyugvó Európa Uniós gyakorlatban.

Már ősszel látható volt, hogy a szerb elnököt látogató magyar államfő, aki liberális és a nemzeti színeket nem kedvelő EU feltétlen híve, előőrs volt ebben az ügyben a térségben. Sólyom Lászlótól tehát nem várható Magyarországon sem az, hogy megértse a magyarság ősi vágyát, hogy szülőföldjén végre saját kultúrája és törvényei szerint éljen, tehát inkább egyensúlyoz a moszkovita, illegitim önkényeskedő kormányzat és a liberálisok között, mintha harmadik erő, a magyarság milliói nem is léteznének. Hiszen ezt kívánja tőle a vélt virtuális Európai liberális szuperállam, és ez az ő szubjektív igyekezete, amit egy virtuálisan alkalmazott alaptörvény értelmében gyakorolhat. Így azonban minden kérdés, így maga az autonómia kérdések megítélésében térségünkben, illetve minden természetszerűleg jelentkező problémával való szembenézés kérdésében a magyarság milliói politikai, társadalmi és gazdasági keretek nélkül, és vezetés nélkül, magukra maradtak. Ennek megfelelően aztán több, tárgyilagossággal küszködő véleménnyel kell találkoznunk. Vizsgáljunk meg néhányat, ami minket, felvidéki magyarokat érint. Milyen mozgáslehetőségünk van?

A koszovói albánok melletti kiállással Duray a vajdasági magyaroknak okoz gondot, mert a Koszovóból kiszoruló szerbek a Horvátországból és Boszniából kiszoruló szerbek mintájára a Vajdaságba menekülnének, ami elfogadhatatlan. A Vajdaságnak, vagyis helyesen a déli magyar megyéknek területileg és szervezetileg semmi keresnivalója nincs a Szerb államban. Jugoszlávia megszűnése, sőt Montenegró leválását követően a "Vajdaság", egy név, amit a szerbek találtak ki, helyzete, rendezetlen maradt. Koszovó még mintegy 2O-25 évvel ezelőtt is 5O%-ban szerb lakossággal rendelkezett. A szerb nagyhatalmi erőszakoskodások miatt Jugoszlávia más részeiben azonban elhanyagolták ősi szülőföldjüket Rigómezőt, vagyis Koszovót, és most ahhoz kétségbeesetten ragaszkodnak. Időközben azonban az elmaradott viszonyokhoz jobban illeszkedő albánok egyszerűen túlszaporodják a szerbeket.

Sem Albánia gazdasági helyzete, sem a szerbek kérdés nincs megoldva. Márpedig van ilyen kérdés éspedig az Ottomán Birodalom léte és szétesése óta, amikor mi ugyanis ideiglenes menedékjogokat biztosítottunk a Dunától északra eső magyar megyékben a menekült szerbeknek hazatelepülésükig a szülőföldjükre a Dunától délre eső területekre, amikor az majd felszabadul az Ottomán uralom alól. Az orosz erőszakoskodások miatt a Balkánon azonban Szerbia nem a saját meghatározó alapkérdéseinek megoldásával foglalkozott, hanem nagyhatalmi vágyakat kezdett kergetni az pánszlávizmussal kísérletező cári, majd szovjet berendezkedésű, illetve ma KGB utód Putyini Orosz Birodalom árnyékában. Az iraki bonyodalmak miatt pedig ez a probléma visszaköszönhet Európába, amire fel kellene készülni. Ne felejtsük el azt sem, hogy Magyarország ma a Gyurcsányi, Putyint kiszolgáló, budapesti, moszkovita rezsim markában vergődik, amit egy nyugati, ultraliberális, szélhámoskodó, Soros által pénzelt liberális párttal riogatnak és miközben a magyar önszerveződést képtelen helyzetbe hozzák, mintha Haynau osztrák katonai megszállása alatt élne a magyarság.

A nagyhatalmak nem merték Koszovó északi részét teljesértékű szerb autonómiának elismerni, mert mindennemű területi átrendezéstől félnek. Csak hát az a tény, hogy a Versaille-i békeszerződésben csinált Irak háromfelé osztásának felvetése megtörtént nagyhatalmi szinten, sőt a mai iraki belső elrendezés ezt a háromfelé osztást autonómia szinten meg is valósította a kurdok, siíták és szunnik között, sőt az, hogy ennek a megoldásnak a komoly mérlegelése, Irak végleges három Önálló államra való osztása, mint végleges megoldás egy amerikai kivonulás biztosítékaként komolyan szerepel a mérlegen. És mivel a komolyan sértődött ameriakaiak szerint úgymond az európaiak magára hagyták az amerikaiakat Irakban, mindez a a Versaille-i világrend és szindróma immár komoly sérülését, illetve feladását és pusztulását jelentheti. Az amerikai neokonzervatívok, akik az iraki beavatkozás kitervelői és megvalósítói voltak és akik semmi mások, mint az amerikai Republikánus pártba beférkőző, konzervatívnak álcázott extrémista neoliberálisok a clintoni, neo-wilsoni politika képviselői. Az amerikai nehézségek Irakban és ennek a politikának a népszerűtlensége vonzata egyben a neo-wilsoni politika bukása is, ami határozottan előny és játéktér megnyílása a a magyarok számára. Gyurcsányt Amerikában a neokonzervatív, neo-ultraliberálisok támogatják a külügyminisztérium mozgatásával és a törvényhozással, vagyis a Kongresszussal szemben.

A neokonzervatívok beférkőzése a Republikánus pártba azt eredményezte, hogy a Reagan elnök alatt kialakult konzervatív koalíció szétesett, a Republikánus pártból pedig kivonultak a konzervatívok. Komoly széttagozódás figyelhető meg az amerikaiak és az európaiak között is és egy balkáni orosz beavatkozás esetén pl. Koszovó miatt az amerikaiak nem biztos, hogy az európaiak mellé állnak, legalábbis az elején nem valószínű. Egy Fico-orosz-szerb együttműködés ebben az esetben azonban megjelenhet a látóhatáron. A koszovói kérdés tehát fontos geopolitikai problémákat vet fel. Ezek le-egyszerűsítése pl. a felvidéki magyarok önrendelkezése körüli vitában súlyosan csorbítja a perspektívákban való látókört. Bugár kijelentése a kulturális autonómiáról pedig egyenesen öncsonkítás, mivel az önrendelkezés alapvető emberi jog és nem szűkíthető le a rabszolgatartó Római Birodalomból megmaradt feudalista paternalista szemlélet pánszláv szűkagyúsággal kegyeskedő engedékenységet vázolgató idiotikus alaptalan bugári hitegetésekre és reménykedésekre. Az önrendelkezés olyan harc, amit meg kell vívni, mégpedig a saját történelmi alapjainkra való következetes elhelyezkedés pozíciójából. Erre kell ma figyelmeztetni.

Geönczeöl Gyula, az MVSZ SZOT elnöke
Léva, 2OO7.2.4.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: békeszerződésben, pánszlávizmussal, népszerűtlensége, erőszakoskodások, ultraliberálisok, neokonzervatívok, önrendelkezéssel, kétségbeesetten, perspektívákban, alapkérdéseinek, függetlenséggel, reménykedésekre, visszaköszönhet, törvényhozással, elfogadhatatlan, biztosítékaként, horvátországból, nyilatkozatokat, engedékenységet, önszerveződést, berendezkedésű, ultraliberális, önrendelkezése, rabszolgatartó, magyarországon, szűkagyúsággal, önrendelkezést, figyelmeztetni, menedékjogokat, túlszaporodják, egyszerűsítése, szülőföldjüket, biztosítottunk, szülőföldjükre, neokonzervatív, neoliberálisok, autonómiák körüli, koszovói ENSZ, teljes önrendelkezéssel, szinte függetlenséggel, koszovói albánok, kérdésben előre, balkáni kérdés, veszedelmes gócpontnak, ellenőrzését jelentheti, terület bevonásának, koszovói kérdés, eddig példátlan, nemzeti létet, szerb elnököt, nemzeti színeket, liberálisok között, Európa Unió, Európa Uniós, Sólyom Lászlótól, Ottomán Birodalom, Putyini Orosz Birodalom, Gyurcsányt Amerikában, Római Birodalomból, Geönczeöl Gyula, MVSZ SZOT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Beney Zsuzsa - Álom  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Ma  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Messziről jött ember  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  György napra  Zilahy Lajos gondolata  Az idő elsodorja létezésünk  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gondolatok az életről és szere...  A Mester kezének érintése  Becsüld meg azt amid van,...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Rögtön puha Mézes Krémes  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Alakot vált...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Idézetek a barátságról  Naplemente  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Két tekintet van 
Bejegyzés Címkék
autonómiák körüli, koszovói ENSZ, teljes önrendelkezéssel, szinte függetlenséggel, koszovói albánok, kérdésben előre, balkáni kérdés, veszedelmes gócpontnak, ellenőrzését jelentheti, terület bevonásának, koszovói kérdés, eddig példátlan, nemzeti létet, szerb elnököt, nemzeti színeket, liberálisok között, magyarság milliói, vélt virtuális, virtuálisan alkalmazott, autonómia kérdések, vajdasági magyaroknak, déli magyar, szerbek találtak, szerb nagyhatalmi, elmaradott viszonyokhoz, szerbek kérdés, menekült szerbeknek, majd felszabadul, orosz erőszakoskodások, saját meghatározó, pánszlávizmussal kísérletező, iraki bonyodalmak, probléma visszaköszönhet, magyar önszerveződést, háromfelé osztást, komoly mérlegelése, amerikai kivonulás, komolyan sértődött, európaiak magára, amerikaiakat Irakban, amerikai neokonzervatívok, iraki beavatkozás, amerikai Republikánus, amerikai nehézségek, népszerűtlensége vonzata, neo-wilsoni politika, neokonzervatívok beférkőzése, európaiak között, balkáni orosz, európaiak mellé, esetben azonban, felvidéki magyarok, perspektívákban való, kulturális autonómiáról, önrendelkezés alapvető, rabszolgatartó Római, önrendelkezés olyan, saját történelmi, békeszerződésben, pánszlávizmussal, népszerűtlensége, erőszakoskodások, ultraliberálisok, neokonzervatívok, önrendelkezéssel, kétségbeesetten, perspektívákban, alapkérdéseinek, függetlenséggel, reménykedésekre, visszaköszönhet, törvényhozással, elfogadhatatlan, biztosítékaként, horvátországból, nyilatkozatokat, engedékenységet, önszerveződést, berendezkedésű, ultraliberális, önrendelkezése, rabszolgatartó, magyarországon, szűkagyúsággal, önrendelkezést, figyelmeztetni, menedékjogokat, túlszaporodják, egyszerűsítése, szülőföldjüket, biztosítottunk, szülőföldjükre, neokonzervatív, neoliberálisok, konzervatívnak, kongresszussal, keresnivalója, megítélésében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.